Minimalizálja a víz-és energiafogyasztást a P&G Professional termékeivel.

Az áram, a gáz és az üzemeltetéshez szükséges általános költségek jelenleg gyakori aggodalomra adnak okot sok szálloda, szociális szolgáltató intézmény és egyéb vállakozások számára. Ezen az oldalon ötleteket adunk, hogy mire érdemes figyelni a mosás, mosogatás és takarítás területén, hogy az energiaárak emelkedését legalább részben kompenzálni tudjuk, anélkül, hogy a nyújtott szolgáltatások minőségében komolyabb kompromisszumokra legyen szükség.
Mosáshoz, mosogatáshoz és takarításhoz váltson hidegebb vízre, amivel energiát takaríthat meg. A P&G Professional termékeinek köszönhetően textíliái és edényei még hideg vízben is alaposan tiszták lesznek. Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb energiát és vizet a mosás, mosogatás és  takarítás során használunk fel. Ezért a mosáson való megtakarításnak prioritást kell élveznie.

Ma a legfontosabb hogy optimalizáljuk az energiafelhasznlásunkat a víz megelegítése során (gáz/elektromos áram) ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk, hogy fenn kell tartanunk vagy növelnünk kell a mosás, mosogatás, takarítás minőségét úgy, hogy közben betartsuk a fertőtlenítés szabályait. Ezért szükséges lehet lecserélni a tisztítószereket vagy módosítani az adagoláson.

A Professional support csapata tapasztalt technológusokból áll, akik több éve foglalkoznak az optimalizálás kérdéseivel, valamint kiváló know-how-val rendelkeznek. Ne habozzon tehát kapcsolatba lépni velünk, szívesen segítünk Önnek.
 

Hogyan takaríthat meg energiát a P&G Professional segítségével

 • Energiamegtakarítási tippek a textília mosása folyamán

  Hogyan segíthetnek a P&G Professional termékei az energiamegtakarításban a textília mosása során:

  • Tökéletes eredmény már az első alkalommal. A textíliát nem szükséges többször mosni vagy előmosni. Ezzel teljes energiaköltséget takaríthatunk meg – vízmelegítést, vízfogyasztást és mosószerköltséget, továbbá időt és a mosógépek, textíliák elhasználódását.
  • Mosás alacsony hőfokon. A P&G Professional termékek összetétele alacsony hőfokon is lehetővé teszi a foltok és szennyeződések hatékony eltávolítását, különösen az átlagosan szennyezett textíliák esetében.

      Energiamegtakarítás a mosás hőfokának megváltozásakor:

       90 °C => 40 °C akár 70 % energiát takaríthat meg a vízmelegítés során

       90 °C => 60 °C akár 43 % energiát takaríthat meg a vízmelegítés során

       60 °C => 40 °C akár 47 % energiát takaríthat meg a vízmelegítés során

  • A fertőtlenítő mosás hőmérsékletének csökkentése. Az Ariel 1 Wash rendszer 40°C-tól teszi lehetővé a fertőtlenítő mosást.
  • A P&G Professional termékeinek egyszerű oldhatósága lehetővé teszi azon mosógépek/programok használatát, amelyek 1kg textíliára alacsony vízfogyasztással rendelkeznek (és ezáltal annak melegítéséhez szükséges energiára). 
  • Használjon olyan összetételű mosószert, amely korlátozza a vízkő és egyéb szennyeződések lerakódását ezáltal növeljük a mosógép mosási és fűtési hatékonyságát.

       
  Gyakorlati tippek, hogyan takarékoskodjunk a mosás során:

  1. Csökkentse a mosás hőfokát 60 °C-ról, 40 °C-ra vagy még alacsonyabbra (a textília típusától és a szennyeződésétől függően)
  2. A mosógép kapacitásának megfelelő mennyiségű textíliát mosson
  3. Használjon jobb minőségű mosószereket és korlátozza az előmosás mennyiségét
  4. Amennyiben lehetséges minimalizálja a szárítógép használatát
  5. Használjon nagy centrifuga sebességet, hogy a szárítógépben történő szárítás a lehető legtakarékosabb legyen
  6. A szárítógépet a gyártó ajánlásai szerint töltse fel. A túlzsúfolt vagy félig üres szárítógépben történő szárítás nem hatékony
  7. Használja a leggazdaságosabb szárítási programot, még abban az esetben is, ha az több időt vesz ígénybe
  8. Tartsa tisztán a mosó-és szárítógépet, beleértve a szűrőket is
  9. Amennyiben lehetséges mosson lágy vízben (a vízkeménység problémáiról itt talál bővebb információt)
  10. Amennyiben olcsóbb éjszakai áramot tud használni és a mosó/szárítógép nem zavarja, használja a késleltetett indítást
 • Energiamegtakarítási tippek az edények mosogatása folyamán

  Hogyan segíthetnek a P&G termékek az energiatakarékosságban az edények mosogatása folyamán

  • Tökéletes eredmény már az első alkalommal. Nincs szükség az edények többszöri elmosására. Ezáltal energiát takaríthat meg a vízmelegítés és a vízfogyasztás során és megtakaríthatja a mosószerek költségeit is
  • Hosszan tartó hatékonyság. A kézi mosogatás tisztítási hatékonysága csökkenti a vízcsere szükségességét a mosogatóban (pl. egy 5 literes Jar-ral összesen akár 50 000 tányér mosható el)
  • Termékeink összetétele korlátozza a vízkő és egyéb szennyeződések lerakódását ezáltal növeljük a mosogatógép mosogatási és fűtési hatékonyságát.
  • Az alacsony hőfokon történő mosogatás lehetősége (kivéve, ha fertőtlenítésre van szükség) a vízmelegítéshez felhasznált energiát takarítja meg – mind a kézi, mind pedig mosogatógépben történő mosogatás esetén
  • Jelentős eredmény látható az üvegfelületeken, amelyeken nem keletkezik ,,tejüveg“ hatás és nincs szükség további törölgetésre vagy a mosogatógépben használt speciális készítményekre ahhoz hogy az edények/poharak fényesek legyenek.

   
  Gyakorlati tippek, hogyan takarékoskodjunk a mosogatás során:

  1. Mosogatás során csökkentse a víz hőmérsékletét
  2. Az edényeket a mosogatóban mosogassa és ne folyó víz alatt. Ideális, ha két mosogatótálcát használ. (az egyiket a mosogatáshoz, a másikat az öblítshez)
  3. Amennyiben teheti használjon olyan mosogatógépet, amely kevesebb felmelegített vizet használ az edények elmosásához
  4. Csak teljesen megtöltött mosogatógépet indítson el
  5. Tegye egymásra az edényeket a mosogatógépbe úgy, hogy azok alaposan el tudjanak mosódni (nem takarják el egymást stb.) és távolítsa el a durva szennyeződéseket (tészta maradványok stb.)
  6. Ne mossa el az edényeket, mielőtt azokat mosogatógépbe tenné. Elegendő, ha lekaparja a durva ételmaradékot
  7. Használja a mosogatógép által kínált leggazdaságosabb programot (ECO), még abban az esetben is  ha a mosogatás tovább tart
  8. Amennyiben lehetséges használjon lágy vizet 
  9. Amennyiben a mosogatógépe lehetővé teszi használjon légszárítást
  10. Amennyiben van lehetősége az olcsóbb éjszakai áram használatára és a mosogatógép nem zavarja, használja a késleltetett indítást
  11. Tartsa tisztán a mosogatógépet
 • Tippek az energiamegtakarításhoz a takarítás során

  Hogyan segíthetnek a PGP termékek az energiamegtakarításban a felületek és padlók takarítása során:

  • Tökéletes eredmény már az első alkalommal, nem szükséges az ismételt takarítás. Ezáltal energiát takaríthat meg a vízmelegítés és a vízfogyasztás során és megtakaríthatja a tisztítószerek költségeit is
  • Hosszan tartó hatékonyság. A vödörben történő használat esetén a tisztítás hatékonysága csökkenti a vízcsere szükségességét.
  • A hideg vízzel történő takarítás lehetősége a víz melegítéséhez szükséges energiát takarítja meg – mind a vödörben, mind pedig a gépben.
  • Az adagoló állomással rendelkező Mr. Proper Professional takarításhoz való koncentrátum rendszer lehetővé teszi, hogy csak a szükséges mennyiségű tisztítóoldatot (vödör, spray) használja és egyben pontosan annyi tisztítószert adagol, amennyire éppen szüksége van. Ezzel  vizet, tisztítószereket takaríthat meg (egyben igény esetén garantálható a megfelelő adagolás a fertőtlenítő hatás elérése érdekében). A rendszer közepes és nagyobb üzemek számára alkalmas.

   

  Gyakorlati tippek, hogyan takarékoskodjunk a takarítás során:

  1. Használjon kiváló minőségű tisztítószereket, hogy a padló már az első alkalom során tiszta legyen
  2. Használjon száradni hagyható tisztítószereket (nem szükséges a vízzel öblítés)
  3. Csökkentse a takarításhoz szükséges víz hőfokát
  4. Csak a terület takarításához szükséges mennyiségű vizet/takarító oldatot használjon
  5. Tartsa be az adagolást az utasítások szerint a lehető legjobb eredmény elérésének érdekében (A pontos  adagolás feltétlenül szükséges, amennyiben fertőtlenítésre van szüksége)
  6. Használjon jó minőségű és tiszta takarítóeszközöket (felmosórongy, törlőkendő stb.)
  7. Tartsa tisztán a takarítóeszközöket
  8. Amennyiben lehetséges, használjon lágy vizet

P&G Professional Green & Clean stratégia

Szeretnénk, hogy a P&G Professional termékeivel biztonságos, egyszerű és rendkívül hatékony legyen a mosás, mosogatás, takarítás. Szeretnénk ha márkánk a szakemberek elsőszámú megoldásává váljon és a növekedés motorját jelképpezze a P&G Ügyfelei számára. Elkötelezzettek vagyunk amellett, hogy a környezetre gyakorolt hatásunkat minimalizáljuk

P&G Professional ecology
P&G Professional ecology
P&G Professional ecology

Miért a P&G Professional?

Megbízható termékek
Megbízható, többcélú termékeink segítenek munkatársainak abban, hogy már az első alkalommal sikeresen végezzék el a munkát.
Ügyfélszolgálat
A P&G Professional csapata teljes mértékben elkötelezett az Ön elégedettsége mellett, köszönhetően a hatékony megoldásoknak, amelyeket kifejezetten Önnek terveztek.
Teljes forgalmi érték
A takarítás mindennapos tevékenység, amely idő- és erőforrásbefektetést igényel. A megközelítés módja azonban nagy hatással lehet a bevételre és a nyereségre.

Felkeltette érdeklődését valamelyik termékünk vagy megoldásunk?
Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk.